Do góry

Śniadania Przepis na:

Miętowy twarożek

Miętowy twarożek

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48529

Dodano:

Odsłon: 637

Ostatnio kupiłam miód wrzosowy (chociaż trudno go dostać) i wykorzystuję go jako dodatek do różnych potraw. Podobno jest bardzo zdrowy, poza tym ma bardzo fajny, smak. Delikatna słodycz miesza się z lekkim posmakiem goryczki, czy raczej takiej cierpkości. Jak na miód to dość szczególna przypadłość.Poniżej przepis na twarożek, właśnie z miodem wrzosowym i świeżą miętą. Polecam.

Składniki

  • ser biały (półtłusty) 25 dkg
  • miód wrzosowy
  • świeża mięta 6 listków
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser biały wkładamy go garnuszka, rozdrabniamy przy pomocy łyżki. Dodajemy miód (ilość zależy od naszych kubków smakowych) oraz drobno posiekane liście mięty. Całość dokładnie mieszamy (ucieramy).

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monikagotuje 30 października 2014 Lubię twarożek,ale jeszcze z takim połączeniem nie jadłam,muszę wypróbować:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 29 października 2014 Boskie i aromatyczne połączenie. Takiego jeszcze nie jadłam, a chętnie spróbowałabym twarożku w takim wydaniu :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń