Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie na słodko
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia.
Gruszki pokroić w plastry. Na patelnię wsypać cukier, podgrzewać do momentu aż zacznie robić się płynny, wtedy położyć plastry gruszek i skropić sokiem z cytryny. Smażyć po 2 minuty z obu stron.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć usmażone gruszki, posypać płatkami migdałowymi (można je wcześniej uprażyć na suchej patelni).