Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie na słodko
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4815
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7348
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4815
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7348
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia.
Gruszki pokroić w plastry. Na patelnię wsypać cukier, podgrzewać do momentu aż zacznie robić się płynny, wtedy położyć plastry gruszek i skropić sokiem z cytryny. Smażyć po 2 minuty z obu stron.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć usmażone gruszki, posypać płatkami migdałowymi (można je wcześniej uprażyć na suchej patelni).