Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie na słodko
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 804
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 360
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 202
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 804
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 360
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 202
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia.
Gruszki pokroić w plastry. Na patelnię wsypać cukier, podgrzewać do momentu aż zacznie robić się płynny, wtedy położyć plastry gruszek i skropić sokiem z cytryny. Smażyć po 2 minuty z obu stron.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć usmażone gruszki, posypać płatkami migdałowymi (można je wcześniej uprażyć na suchej patelni).