Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie na słodko
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8784
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8784
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia.
Gruszki pokroić w plastry. Na patelnię wsypać cukier, podgrzewać do momentu aż zacznie robić się płynny, wtedy położyć plastry gruszek i skropić sokiem z cytryny. Smażyć po 2 minuty z obu stron.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć usmażone gruszki, posypać płatkami migdałowymi (można je wcześniej uprażyć na suchej patelni).