Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie lub szybką przekąskę w ciągu dnia. Zdrowe, pyszne, naturalne. Dodadzą energii na cały dzień.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14858
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2887
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3434
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14858
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2887
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3434
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do miski wrzucamy płatki, mleko, jajko i banana. Blendujemy, aby rozdrobnić płatki. Dodajemy orzechy, kokos oraz rodzynki i dosładzamy do smaku. Powstałą masę przekładamy do foremek na muffinki. Wypełniamy do 2/3 wysokości i wkładamy do piekarnika na około 15 minut.
Jemy od razu póki ciepłe lub przekładamy do pojemniczka i zabieramy ze sobą. Bardzo dobrze sprawdzi się do nich jogurt, twarożek, konfitura lub świeże owoce.