Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na muffinki z chleba tostowego
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116990
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8035
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1650
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1332
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116990
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8035
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1650
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1332
Składniki
Z każdej kromki chleba tostowego ściąć boki i cienko rozwałkować. Następnie do formy do wypiekania muffinek wysmarowanej masłem wykładamy kromki pieczywa robiąc na środku wgłębienie. Na pieczywo układamy plasterki wędliny a w środek wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez 10 minut. Po upływie tego czasu na każdą muffinkę kładziemy plasterek pomidorka i pieczemy jeszcze przez 5 minut. Po upieczeniu posypujemy szczypiorkiem i podajemy na ciepło są najsmaczniejsze.