Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z chleba tostowego to pyszna przekąska na ciepło. Połączenie prostych składników pozwoli ci przygotować ją szybko i sprawnie.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 900
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 824
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 474
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 900
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 824
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 474
Składniki
Szynkę posiekaj drobno, tak samo zrób z obraną cebulą. Z papryki czerwonej usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Teraz przygotuj masę jajeczną. Śmietanę krótko zmiksuj z jajkami. Posiekaj natkę pietruszki, dodaj do masy. Posól i popieprz. Zamieszaj.
Przygotuj formę do muffinek. Każdy otwór posmaruj roztopionym masłem. Kromki chleba tostowego delikatnie rozwałkuj. Umieść w otworze na babeczkę, mocno dociskając.
Na każdą kromkę dodaj farsz, czyli paprykę, cebulę i szynkę. Zalej masą jajeczną i posyp serem tartym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza na około 15 minut aż masa się zetnie, a ser rozpuści.