Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z chleba tostowego to pyszna przekąska na ciepło. Połączenie prostych składników pozwoli ci przygotować ją szybko i sprawnie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7453
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7453
Składniki
Szynkę posiekaj drobno, tak samo zrób z obraną cebulą. Z papryki czerwonej usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Teraz przygotuj masę jajeczną. Śmietanę krótko zmiksuj z jajkami. Posiekaj natkę pietruszki, dodaj do masy. Posól i popieprz. Zamieszaj.
Przygotuj formę do muffinek. Każdy otwór posmaruj roztopionym masłem. Kromki chleba tostowego delikatnie rozwałkuj. Umieść w otworze na babeczkę, mocno dociskając.
Na każdą kromkę dodaj farsz, czyli paprykę, cebulę i szynkę. Zalej masą jajeczną i posyp serem tartym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza na około 15 minut aż masa się zetnie, a ser rozpuści.