Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z chleba tostowego to pyszna przekąska na ciepło. Połączenie prostych składników pozwoli ci przygotować ją szybko i sprawnie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12388
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15533
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12388
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15533
Składniki
Szynkę posiekaj drobno, tak samo zrób z obraną cebulą. Z papryki czerwonej usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Teraz przygotuj masę jajeczną. Śmietanę krótko zmiksuj z jajkami. Posiekaj natkę pietruszki, dodaj do masy. Posól i popieprz. Zamieszaj.
Przygotuj formę do muffinek. Każdy otwór posmaruj roztopionym masłem. Kromki chleba tostowego delikatnie rozwałkuj. Umieść w otworze na babeczkę, mocno dociskając.
Na każdą kromkę dodaj farsz, czyli paprykę, cebulę i szynkę. Zalej masą jajeczną i posyp serem tartym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza na około 15 minut aż masa się zetnie, a ser rozpuści.