Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na weekendowe śniadanie. Muffiny jajeczne najlepiej smakują jeszcze ciepłe, podawane zaraz po upieczeniu. Są banalne w przygotowaniu, dodatkowo posmakują każdemu bo ich skład można dowolnie modyfikować dodając ulubione warzywa, zioła i przyprawy. Jeśli nie chcesz używać chleba tostowego w przepisie, możesz go pominąć, pamiętaj tylko aby natłuścić formę przed wlaniem masy.
forma na muffinki
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 53
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6132
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 53
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6132
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.
Jajka wbijamy do miski i rozbijamy na puszystą masę.
Pomidora i paprykę myjemy. Szynkę i warzywa kroimy w drobną ostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Składniki przekładamy do masy jajecznej. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Foremki smarujemy olejem. Z chleba tostowego wycinamy okrągłe kształty i wykładamy nim spód foremek. Na pieczywo wylewamy masę jajeczną z warzywami i szynką.
Muffinki jajeczne pieczemy przez około 25 minut (jajka powinny być ścięte od góry). Smacznego!