Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na weekendowe śniadanie. Muffiny jajeczne najlepiej smakują jeszcze ciepłe, podawane zaraz po upieczeniu. Są banalne w przygotowaniu, dodatkowo posmakują każdemu bo ich skład można dowolnie modyfikować dodając ulubione warzywa, zioła i przyprawy. Jeśli nie chcesz używać chleba tostowego w przepisie, możesz go pominąć, pamiętaj tylko aby natłuścić formę przed wlaniem masy.
forma na muffinki
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4089
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34245
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1811
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113671
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4089
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34245
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1811
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113671
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.
Jajka wbijamy do miski i rozbijamy na puszystą masę.
Pomidora i paprykę myjemy. Szynkę i warzywa kroimy w drobną ostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Składniki przekładamy do masy jajecznej. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Foremki smarujemy olejem. Z chleba tostowego wycinamy okrągłe kształty i wykładamy nim spód foremek. Na pieczywo wylewamy masę jajeczną z warzywami i szynką.
Muffinki jajeczne pieczemy przez około 25 minut (jajka powinny być ścięte od góry). Smacznego!