Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na weekendowe śniadanie. Muffiny jajeczne najlepiej smakują jeszcze ciepłe, podawane zaraz po upieczeniu. Są banalne w przygotowaniu, dodatkowo posmakują każdemu bo ich skład można dowolnie modyfikować dodając ulubione warzywa, zioła i przyprawy. Jeśli nie chcesz używać chleba tostowego w przepisie, możesz go pominąć, pamiętaj tylko aby natłuścić formę przed wlaniem masy.
forma na muffinki
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 255
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 201
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1764
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1014
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 105
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 255
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 201
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1764
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1014
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 105
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.
Jajka wbijamy do miski i rozbijamy na puszystą masę.
Pomidora i paprykę myjemy. Szynkę i warzywa kroimy w drobną ostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Składniki przekładamy do masy jajecznej. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Foremki smarujemy olejem. Z chleba tostowego wycinamy okrągłe kształty i wykładamy nim spód foremek. Na pieczywo wylewamy masę jajeczną z warzywami i szynką.
Muffinki jajeczne pieczemy przez około 25 minut (jajka powinny być ścięte od góry). Smacznego!