Do góry

Śniadania Przepis na:

Muffiny jajeczne z cebulą i jarmużem

Muffiny jajeczne z cebulą i jarmużem

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 246

Dodano:

Odsłon: 2655

Zdrowa i pożywna propozycja na śniadanie, przekąskę lub kolację.

Składniki

  • 4 jaja
  • 2 cebule
  • garść jarmużu
  • 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • masło klarowane do smażenia
  • pieprz
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w gruba kostkę i smażymy na maśle, gdy zmięknie dodajemy jarmuż i jeszcze chwilę smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kaszę jaglaną i dokładnie mieszamy. Jajka wybijamy do miseczki i rozkłócamy widelcem. Do foremek na muffinki umieszczonych w specjalnej blaszce do pieczenia muffinów nakładamy podsmażoną cebulę z kaszą i jarmużem (max. do połowy wysokości), a następnie wlewamy jajka. Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło lub zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń