Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pożywna propozycja na śniadanie, przekąskę lub kolację.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21987
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 339
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 462
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21987
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 339
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 462
Składniki
Cebulę kroimy w gruba kostkę i smażymy na maśle, gdy zmięknie dodajemy jarmuż i jeszcze chwilę smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kaszę jaglaną i dokładnie mieszamy. Jajka wybijamy do miseczki i rozkłócamy widelcem. Do foremek na muffinki umieszczonych w specjalnej blaszce do pieczenia muffinów nakładamy podsmażoną cebulę z kaszą i jarmużem (max. do połowy wysokości), a następnie wlewamy jajka. Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło lub zimno.