Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pożywna propozycja na śniadanie, przekąskę lub kolację.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1031
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 551
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1031
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 551
Składniki
Cebulę kroimy w gruba kostkę i smażymy na maśle, gdy zmięknie dodajemy jarmuż i jeszcze chwilę smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kaszę jaglaną i dokładnie mieszamy. Jajka wybijamy do miseczki i rozkłócamy widelcem. Do foremek na muffinki umieszczonych w specjalnej blaszce do pieczenia muffinów nakładamy podsmażoną cebulę z kaszą i jarmużem (max. do połowy wysokości), a następnie wlewamy jajka. Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło lub zimno.