Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pożywna propozycja na śniadanie, przekąskę lub kolację.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 539
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8681
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3007
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 958
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 539
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8681
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3007
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 958
Składniki
Cebulę kroimy w gruba kostkę i smażymy na maśle, gdy zmięknie dodajemy jarmuż i jeszcze chwilę smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kaszę jaglaną i dokładnie mieszamy. Jajka wybijamy do miseczki i rozkłócamy widelcem. Do foremek na muffinki umieszczonych w specjalnej blaszce do pieczenia muffinów nakładamy podsmażoną cebulę z kaszą i jarmużem (max. do połowy wysokości), a następnie wlewamy jajka. Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło lub zimno.