Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne, wytrawne muffiny śniadaniowe są idealną, szybką przekąską na pierwsze czy drugie śniadanie. Są niezwykle wilgotne i puszyste, rozpływają się wręcz w ustach, a dodatek lekko chrupiących warzyw poprawia teksturę tego dania. To babeczki, które pokochają najmłodsi i ci nieco starsi, które będą świetnym urozmaiceniem klasycznych i nieco nudnych posiłków.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1616
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17864
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1924
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1616
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17864
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1924
Składniki
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i pieprz.
W drugiej misce rozbełtaj jajko, a następnie dodaj mleko, maślankę i olej. Wymieszaj do połączenia składników.
Paprykę, cebulę oraz szczypiorek bardzo drobno posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Do miski z suchymi składnikami dodaj mokre i dodatki warzywne z serem. Całość wymieszaj bardzo krótko – tylko do momentu połączenia.
Foremkę na muffiny wyłóż papilotkami lub wysmaruj masłem i oprósz mąką. Łyżką nakładaj ciasto równomiernie do przygotowanych foremek, do ok. 3/4 wysokości.
Muffiny śniadaniowe piecz w temperaturze 190 st. Celsjusza przez 20-25 minut, aż wierzch będzie złocisty, a wbity patyczek wyjdzie czysty i suchy.
Wyjmij muffiny z piekarnika i przenieś na kratkę do wystudzenia. Podawaj na ciepło lub zimno, samodzielnie lub z dodatkiem ulubionego dipu.