Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z czym zjeść kanapkę na śniadanie? Co zaserwować gościom na kolację? Wędliny i sery to najczęściej wybierane dodatki do pieczywa, ale chyba każdy czasem ma poczucie, że taka dieta – nawet z obowiązkową porcją warzyw – na dłuższą metę jest monotonna. Jeśli i ty szukasz urozmaicenia, zainteresuj się przepisami na pasty kanapkowe. Można przygotować je niemal z dowolnych składników, co gwarantuje naprawdę urozmaicony i bardzo wartościowy jadłospis. Jeśli preferujesz dietę warzywną, stosuj jako bazę np. pieczone papryki albo gotowaną soczewicę. Nie wyobrażasz sobie posiłku bez białka zwierzęcego? Możesz oczywiście przerobić na pastę kiełbasę, ale przecież poszukujesz odmiany! Do kanapek znakomicie nadają się wędzone ryby, np. makrela. Jak ją zastosować? Najlepsza pasta z makreli to taka, która zawiera minimum składników – jedynie podkreślających wspaniały smak tej ryby.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30964
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3657
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4927
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30964
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3657
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4927
Składniki
Ugotuj jajka na twardo (8 minut w gotującej się wodzie). Ciepłe obierz ze skorupek i pozostaw do wystudzenia.
Obierz makrelę ze skóry, usuń ości i podziel na mniejsze kawałki. Włóż do miski i rozgnieć widelcem razem z ugotowanymi jajkami.
Pokrój drobno ogórka kiszonego i cebulę. Dodaj warzywa do miski z makrelą. Wymieszaj wszystkie składniki z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pastę z makreli nakładaj na pieczywo. Najlepiej smakuje ze świeżym chlebem i kawałkiem soczystego pomidora.