Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy domowy chlebek z którym poradzi sobie nawet początkujący kucharz-piekarz :)
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 108
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 189
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 473
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 108
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 189
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 473
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Składniki
Rozpoczynamy od zaczynu: drożdże rozkruszyć, zasypać cukrem, zalać połową wody i odstawić na 15 min.
W tym czasie do miski wsypać mąki, sól, płatki, słonecznik, dynię i siemię lniane - wymieszać. Po 15 minutach do zaczynu wsypujemy resztę składników oraz pozostałą wodę. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą lub kaszą manną, przekładamy ciasto i odstawiamy przykryte ściereczką na około godzinę.
Po tym czasie wstawiamy wyrośnięty chleb do zimnego piekarnika, nastawionego na 200 stopni i pieczemy przez ok. 1 godz. Smacznego :)