Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy domowy chlebek z którym poradzi sobie nawet początkujący kucharz-piekarz :)
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457758
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1466
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 588
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457758
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1466
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 588
Składniki
Rozpoczynamy od zaczynu: drożdże rozkruszyć, zasypać cukrem, zalać połową wody i odstawić na 15 min.
W tym czasie do miski wsypać mąki, sól, płatki, słonecznik, dynię i siemię lniane - wymieszać. Po 15 minutach do zaczynu wsypujemy resztę składników oraz pozostałą wodę. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą lub kaszą manną, przekładamy ciasto i odstawiamy przykryte ściereczką na około godzinę.
Po tym czasie wstawiamy wyrośnięty chleb do zimnego piekarnika, nastawionego na 200 stopni i pieczemy przez ok. 1 godz. Smacznego :)