Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i mięciutkie, idealne na słodkie śniadanie
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Oddziel białka od żółtek Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę (uważaj żeby ich nie przebić) Żółtka zmiksuj z jogurtem i miodem Dodaj przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i masło Do żółtek dodaj partiami ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszaj Patelnię rozgrzej, lekko natłuść Nakładaj chochlą ciasto, przykryj pokrywką i smaż na średnim ogniu przez ok 3-4 min Przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze 3 min Podaj posypane cukrem pudrem, z syropem, owocami, nutellą, kwaśną śmietaną itp.