Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki dzięki niej mają piękny lekko pomarańczowy kolor. Są bardzo delikatne w smaku i mięciutkie. Trochę trzeba uważać przy przewracaniu aby ich nie rozwalić, dlatego lepiej je robić na małej patelni. Można takie naleśniki podawać z dowolnymi dodatkami lub bez niczego.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1701
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38600
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1332
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1701
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38600
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1332
Składniki
Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, proszek do pieczenia, sól i cukier waniliowy. Wbiłam jajko. Dodałam zimne pure z pieczonej dyni i dolałam mleko. Wszystko zmiksowałam mikserem na jednolite ciasto bez grudek. Ciasto odstawiłam na ok. 15 minut a następnie wzięłam się za smażenie naleśników. Na małej patelni rozgrzewałam po odrobinie oleju i nalewałam porcje ciasta naleśnikowego. Smażyłam naleśniki z obu stron na ładny rumiany kolor. Usmażone naleśniki wykładałam na talerz. Naleśniki można podawać z cukrem pudrem, dżemem, serem lub innymi ulubionymi dodatkami.