Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki dzięki niej mają piękny lekko pomarańczowy kolor. Są bardzo delikatne w smaku i mięciutkie. Trochę trzeba uważać przy przewracaniu aby ich nie rozwalić, dlatego lepiej je robić na małej patelni. Można takie naleśniki podawać z dowolnymi dodatkami lub bez niczego.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19178
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13004
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1634
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232057
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19178
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13004
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1634
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232057
Składniki
Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, proszek do pieczenia, sól i cukier waniliowy. Wbiłam jajko. Dodałam zimne pure z pieczonej dyni i dolałam mleko. Wszystko zmiksowałam mikserem na jednolite ciasto bez grudek. Ciasto odstawiłam na ok. 15 minut a następnie wzięłam się za smażenie naleśników. Na małej patelni rozgrzewałam po odrobinie oleju i nalewałam porcje ciasta naleśnikowego. Smażyłam naleśniki z obu stron na ładny rumiany kolor. Usmażone naleśniki wykładałam na talerz. Naleśniki można podawać z cukrem pudrem, dżemem, serem lub innymi ulubionymi dodatkami.