Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubcie słodkie śniadania, koniecznie musicie wypróbować przepis na tiganites. Małe drożdżowe placuszki, których historia wywodzi się ze starożytnej Grecji. Zazwyczaj serwowane są z miodem i posiekanymi orzechami. Można również dla przełamania słodyczy podać je z pokruszonym serem feta.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 98
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2719
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2334
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 98
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2719
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2334
Składniki
W misce zmieszaj ze sobą przesianą mąkę, suszone drożdże, cukier oraz szczyptę soli. Wlej ciepłą wodę i dokładnie zamieszaj.
Przykryj ściereczką i odstaw na 15-20 minut do wyrośnięcia ciasta.
Na patelni rozgrzej oliwę. Za pomocą łyżki wykładaj masę i smaż z obu stron na złoty kolor.
Greckie naleśniki podawaj z miodem.