Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubcie słodkie śniadania, koniecznie musicie wypróbować przepis na tiganites. Małe drożdżowe placuszki, których historia wywodzi się ze starożytnej Grecji. Zazwyczaj serwowane są z miodem i posiekanymi orzechami. Można również dla przełamania słodyczy podać je z pokruszonym serem feta.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85294
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2586
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10029
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4080
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7147
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85294
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2586
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10029
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4080
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7147
Składniki
W misce zmieszaj ze sobą przesianą mąkę, suszone drożdże, cukier oraz szczyptę soli. Wlej ciepłą wodę i dokładnie zamieszaj.
Przykryj ściereczką i odstaw na 15-20 minut do wyrośnięcia ciasta.
Na patelni rozgrzej oliwę. Za pomocą łyżki wykładaj masę i smaż z obu stron na złoty kolor.
Greckie naleśniki podawaj z miodem.