Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubcie słodkie śniadania, koniecznie musicie wypróbować przepis na tiganites. Małe drożdżowe placuszki, których historia wywodzi się ze starożytnej Grecji. Zazwyczaj serwowane są z miodem i posiekanymi orzechami. Można również dla przełamania słodyczy podać je z pokruszonym serem feta.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2856
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38749
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2856
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38749
Składniki
W misce zmieszaj ze sobą przesianą mąkę, suszone drożdże, cukier oraz szczyptę soli. Wlej ciepłą wodę i dokładnie zamieszaj.
Przykryj ściereczką i odstaw na 15-20 minut do wyrośnięcia ciasta.
Na patelni rozgrzej oliwę. Za pomocą łyżki wykładaj masę i smaż z obu stron na złoty kolor.
Greckie naleśniki podawaj z miodem.