Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubcie słodkie śniadania, koniecznie musicie wypróbować przepis na tiganites. Małe drożdżowe placuszki, których historia wywodzi się ze starożytnej Grecji. Zazwyczaj serwowane są z miodem i posiekanymi orzechami. Można również dla przełamania słodyczy podać je z pokruszonym serem feta.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5818
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 132
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 299
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5818
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 132
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 299
Składniki
W misce zmieszaj ze sobą przesianą mąkę, suszone drożdże, cukier oraz szczyptę soli. Wlej ciepłą wodę i dokładnie zamieszaj.
Przykryj ściereczką i odstaw na 15-20 minut do wyrośnięcia ciasta.
Na patelni rozgrzej oliwę. Za pomocą łyżki wykładaj masę i smaż z obu stron na złoty kolor.
Greckie naleśniki podawaj z miodem.