Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubcie słodkie śniadania, koniecznie musicie wypróbować przepis na tiganites. Małe drożdżowe placuszki, których historia wywodzi się ze starożytnej Grecji. Zazwyczaj serwowane są z miodem i posiekanymi orzechami. Można również dla przełamania słodyczy podać je z pokruszonym serem feta.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 200
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40372
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5211
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 200
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40372
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5211
Składniki
W misce zmieszaj ze sobą przesianą mąkę, suszone drożdże, cukier oraz szczyptę soli. Wlej ciepłą wodę i dokładnie zamieszaj.
Przykryj ściereczką i odstaw na 15-20 minut do wyrośnięcia ciasta.
Na patelni rozgrzej oliwę. Za pomocą łyżki wykładaj masę i smaż z obu stron na złoty kolor.
Greckie naleśniki podawaj z miodem.