Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami to co najprostsze okazuje się być trudne. Tajemnica smacznych naleśników tkwi jedynie w proporcjach składników ! Zapraszam na przepis gdzie nie prawdą jest że pierwszy naleśnik nie wychodzi !
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6093
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 150
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6093
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 150
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, mleko, wodę, cukier, jajko, olej oraz szczyptę soli. Całość mieszamy trzepaczką. Odstawiamy ciasto na 10 min.
Na patelnie dodajemy łyżeczkę oleju rozgrzewamy. Nalewamy z głębokiej łyżki rozprowadzając ruchem kolistym ciasto na patelni. Kiedy zacznie się ścinać przekładamy naleśnika. Kolejne naleśniki smażymy już bez oleju
Do naleśników dodajemy co tylko zapragniemy i zajadamy ! :)