Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestandardowe podanie naleśników. Słodki deser z bitą śmietaną, dżemem truskawkowym, czekoladą i malinami. Świetna alternatywa na deser w pucharku.
Królowa grilla :)
Odsłon: 42
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 41
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 37
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 210
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 187
Królowa grilla :)
Odsłon: 42
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 41
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 37
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 210
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 187
Składniki
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, dodajemy jaja, oliwę oraz sól. Dokładnie mieszamy rózgą do połączeni składników. Ciągle mieszając powoli dosypujemy przesianą mąkę. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dosypujemy mąkę, gdy gęste mleko lub wodę. Naleśniki smażymy na złoty kolor.
W międzyczasie, gdy naleśniki stygną bujamy śmietanę z cukrem pudrem. Placki składamy na pół i zwijamy w rurkę. Wkładamy do pucharków. Napełniamy bitą śmietaną. Wierzch dekorujemy łyżką niskosłodzonego dżemu truskawkowego. Posypujemy startą czekoladą oraz nakładamy malinę.