Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestandardowe podanie naleśników. Słodki deser z bitą śmietaną, dżemem truskawkowym, czekoladą i malinami. Świetna alternatywa na deser w pucharku.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, dodajemy jaja, oliwę oraz sól. Dokładnie mieszamy rózgą do połączeni składników. Ciągle mieszając powoli dosypujemy przesianą mąkę. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dosypujemy mąkę, gdy gęste mleko lub wodę. Naleśniki smażymy na złoty kolor.
W międzyczasie, gdy naleśniki stygną bujamy śmietanę z cukrem pudrem. Placki składamy na pół i zwijamy w rurkę. Wkładamy do pucharków. Napełniamy bitą śmietaną. Wierzch dekorujemy łyżką niskosłodzonego dżemu truskawkowego. Posypujemy startą czekoladą oraz nakładamy malinę.