Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe i szybkie do przygotowania.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak w łatwy sposób przygotować takie naleśniki
Mąkę, mleko i jajko musimy razem wymieszać. Ja używam do tego trzepaczki bądź rózgi różne spotkałem nazwy. Patelnię należy mocno rozgrzać i dodać odrobinę masła. Nakładamy cienką warstwę ciasta i smażymy. Naleśnika przewracamy wówczas gdy sam odchodzi od patelni.
Pomarańczę musimy obrać i pokroić na małe kawałki. Na patelni podgrzewamy 2 łyżeczki cukru dodajemy pomarańczę - na dwa naleśniki potrzebujemy pół pomarańczy. Wszystko smażymy do momentu aż pomarańcza puści sok. Dodajemy whisky, które podpalamy i flambirujemy pomarańczę. Następnie na patelnię kładziemy dwa naleśniki złożone w trójkąty i na wierzch układamy podsmażone pomarańczę. Chwilę smażymy po czym obracamy naleśniki.
Gotowe naleśniki przekładamy na talerz, na wierzch polecam dodać łyżeczkę serka mascarpone i udekorować miętą, która odświeży całe danie. Życzę smacznego!