Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29246
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2215
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29246
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2215
Składniki
W dzbanku na ciasto naleśnikowe rozbełtać jajka. Dodać mleko. Ubić razem przy pomocy miksera. Dodać mąkę pszenną. Miksować na wolnych obrotach. Dodać kurkumę, cukier, sól i olej. Zmiksować. Ostawić pod ścieteczką na ok 15 min. Rozgrzć patelnię do naleśników. Posmarować olejem. Wylewać porcje ciasta na patelnię. Rozprowadzać po całości. Smażyć naleśniki po obu stronach. Odkładać na talerz. Czynność powtarzać do wyczerpania ciasta. Gotowe. Do rondelka przelać mleko. Postawić na gazie. Zmiksować żółtka z cukrem, śmietanką, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Na gotujace się w rondelku mleko wlać śmietankę z dodatkami. Mieszać. Doprowadzić do zagotowania. Masa musi zgęstnięć. Budyń gotowy. Pyszny, naturalny. W rondelku rozpuścić masło z miodem. Dodać borówki. Chwilę podgrzewać i mieszać. Na naleśniki nakładać budyń. Składać w koperty. Na talerzu polać masełkie z miodem i borówkami. Gotowe. Smacznego.