Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 104
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9861
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5190
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 681
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 104
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9861
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5190
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 681
Składniki
W dzbanku na ciasto naleśnikowe rozbełtać jajka. Dodać mleko. Ubić razem przy pomocy miksera. Dodać mąkę pszenną. Miksować na wolnych obrotach. Dodać kurkumę, cukier, sól i olej. Zmiksować. Ostawić pod ścieteczką na ok 15 min. Rozgrzć patelnię do naleśników. Posmarować olejem. Wylewać porcje ciasta na patelnię. Rozprowadzać po całości. Smażyć naleśniki po obu stronach. Odkładać na talerz. Czynność powtarzać do wyczerpania ciasta. Gotowe. Do rondelka przelać mleko. Postawić na gazie. Zmiksować żółtka z cukrem, śmietanką, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Na gotujace się w rondelku mleko wlać śmietankę z dodatkami. Mieszać. Doprowadzić do zagotowania. Masa musi zgęstnięć. Budyń gotowy. Pyszny, naturalny. W rondelku rozpuścić masło z miodem. Dodać borówki. Chwilę podgrzewać i mieszać. Na naleśniki nakładać budyń. Składać w koperty. Na talerzu polać masełkie z miodem i borówkami. Gotowe. Smacznego.