Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 131
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 40
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 131
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 40
Składniki
W dzbanku na ciasto naleśnikowe rozbełtać jajka. Dodać mleko. Ubić razem przy pomocy miksera. Dodać mąkę pszenną. Miksować na wolnych obrotach. Dodać kurkumę, cukier, sól i olej. Zmiksować. Ostawić pod ścieteczką na ok 15 min. Rozgrzć patelnię do naleśników. Posmarować olejem. Wylewać porcje ciasta na patelnię. Rozprowadzać po całości. Smażyć naleśniki po obu stronach. Odkładać na talerz. Czynność powtarzać do wyczerpania ciasta. Gotowe. Do rondelka przelać mleko. Postawić na gazie. Zmiksować żółtka z cukrem, śmietanką, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Na gotujace się w rondelku mleko wlać śmietankę z dodatkami. Mieszać. Doprowadzić do zagotowania. Masa musi zgęstnięć. Budyń gotowy. Pyszny, naturalny. W rondelku rozpuścić masło z miodem. Dodać borówki. Chwilę podgrzewać i mieszać. Na naleśniki nakładać budyń. Składać w koperty. Na talerzu polać masełkie z miodem i borówkami. Gotowe. Smacznego.