Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na około 4 duże naleśniki. Delikatne, ze słodkim jabłkowo-cynamonowym nadzieniem.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 833
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8222
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13076
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 419
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2260
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 833
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8222
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13076
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 419
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2260
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe (oprócz mąki) wymieszaj dokładnie w miseczce, następnie dodaj mąkę i ponownie wymieszaj dokładnie.
Jabłka umyj, obierz, pozbądź się środka z pestkami i pokrój w małe kosteczki.
Dodaj do rondelka, dodaj resztę składników na nadzienie, wymieszaj i zagotuj pod przykryciem.
Zmniejsz ogień i mieszaj, gdy masa będzie już gęsta i taka, na jaką masz ochotę to wyłącz.
Naleśniki usmaż i wyłóż na talerz. Do pierwszego naleśnika polecam dać na patelnię troszkę oleju.
Nadziewane jabłkami i składaj w ulubiony kształt. Smacznego!!