Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na około 4 duże naleśniki. Delikatne, ze słodkim jabłkowo-cynamonowym nadzieniem.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe (oprócz mąki) wymieszaj dokładnie w miseczce, następnie dodaj mąkę i ponownie wymieszaj dokładnie.
Jabłka umyj, obierz, pozbądź się środka z pestkami i pokrój w małe kosteczki.
Dodaj do rondelka, dodaj resztę składników na nadzienie, wymieszaj i zagotuj pod przykryciem.
Zmniejsz ogień i mieszaj, gdy masa będzie już gęsta i taka, na jaką masz ochotę to wyłącz.
Naleśniki usmaż i wyłóż na talerz. Do pierwszego naleśnika polecam dać na patelnię troszkę oleju.
Nadziewane jabłkami i składaj w ulubiony kształt. Smacznego!!