Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na około 4 duże naleśniki. Delikatne, ze słodkim jabłkowo-cynamonowym nadzieniem.
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 541
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26868
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 541
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26868
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe (oprócz mąki) wymieszaj dokładnie w miseczce, następnie dodaj mąkę i ponownie wymieszaj dokładnie.
Jabłka umyj, obierz, pozbądź się środka z pestkami i pokrój w małe kosteczki.
Dodaj do rondelka, dodaj resztę składników na nadzienie, wymieszaj i zagotuj pod przykryciem.
Zmniejsz ogień i mieszaj, gdy masa będzie już gęsta i taka, na jaką masz ochotę to wyłącz.
Naleśniki usmaż i wyłóż na talerz. Do pierwszego naleśnika polecam dać na patelnię troszkę oleju.
Nadziewane jabłkami i składaj w ulubiony kształt. Smacznego!!