Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatne naleśniki, które doskonale sprawdzą się na obiad lub deser. Nadzienie stanowi idealne połącznie jabłek i cynamonu! Musicie koniecznie spróbować. Smacznego!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 578
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 246
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 54
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 578
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 246
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 54
Składniki
Nadzienie: • Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne, następnie kroimy w plasterki • Pokrojone jabłka przekładamy do garnka, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz cynamon, mieszamy i całość gotujemy pod przykryciem przez 15 minut Naleśniki: • Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy przez około minutę • Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju Składanie: • Na każdego naleśnika nakładamy łyżkę farszu i rozsmarowujemy • Naleśniki składamy lub zwijamy w rulonik • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali • Za pomocą łyżeczki polewamy naleśnik roztopioną białą czekoladą