Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatne naleśniki, które doskonale sprawdzą się na obiad lub deser. Nadzienie stanowi idealne połącznie jabłek i cynamonu! Musicie koniecznie spróbować. Smacznego!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2476
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2476
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Składniki
Nadzienie: • Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne, następnie kroimy w plasterki • Pokrojone jabłka przekładamy do garnka, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz cynamon, mieszamy i całość gotujemy pod przykryciem przez 15 minut Naleśniki: • Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy przez około minutę • Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju Składanie: • Na każdego naleśnika nakładamy łyżkę farszu i rozsmarowujemy • Naleśniki składamy lub zwijamy w rulonik • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali • Za pomocą łyżeczki polewamy naleśnik roztopioną białą czekoladą