Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomysł oczywiście Nigelli
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17752
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1844
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15539
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6964
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17752
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1844
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15539
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6964
Składniki
Od razu mówię, że ja zużyłam ok 100g nutelli i to było już dużo [br] Gdy już mamy naleśniki, należy rozgrzać piekarnik do 200°C, a żaroodporną formę wysmarować masłem. Naleśnik położyć przed sobą i jego połowę posmarować nutellą. Zagiąć w pół. Znów połowę posmarować nutellą i zagiąć w pół. Położyć na wysmarowanej masłem formie. Tak samo postąpić z pozostałymi naleśnikami, układając je w formie, mogą na siebie zachodzić. Masło i 85ml alkoholu umieścić w małym garnuszku, lekko podgrzać, do rozpuszczenia masła, wylać na naleśniki. Po wierzchu posypać orzeszkami. Piec około 10 minut w temperaturze 200ºC. W międzyczasie ubić śmietanę z 2 łyżkami alkoholu. Umieścić w miseczce, posypać orzeszkami, podawać do naleśników.