Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomysł oczywiście Nigelli
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1638
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 885
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1638
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 885
Składniki
Od razu mówię, że ja zużyłam ok 100g nutelli i to było już dużo [br] Gdy już mamy naleśniki, należy rozgrzać piekarnik do 200°C, a żaroodporną formę wysmarować masłem. Naleśnik położyć przed sobą i jego połowę posmarować nutellą. Zagiąć w pół. Znów połowę posmarować nutellą i zagiąć w pół. Położyć na wysmarowanej masłem formie. Tak samo postąpić z pozostałymi naleśnikami, układając je w formie, mogą na siebie zachodzić. Masło i 85ml alkoholu umieścić w małym garnuszku, lekko podgrzać, do rozpuszczenia masła, wylać na naleśniki. Po wierzchu posypać orzeszkami. Piec około 10 minut w temperaturze 200ºC. W międzyczasie ubić śmietanę z 2 łyżkami alkoholu. Umieścić w miseczce, posypać orzeszkami, podawać do naleśników.