Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszyste, pięknie przyrumienione, delikatne w smaku naleśniki, które przygotujecie bez smażenia! Wystarczy połączyć wszystkie składniki w misce, przelać do naczynia żaroodpornego lub żeliwnej patelni i wstawić do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie możecie się delektować ich smakiem. Świetnie komponują się ze świeżymi owcami i syropem klonowym lub jogurtem naturalnym. Poniżej przepis na dwie porcje tego wypieku.
Polecam.
Odsłon: 310
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 308
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 222
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 310
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 308
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 222
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 134
Składniki
Zaczynamy od nastawienia piekarnika i rozgrzania go do 200 stopni bez termoobiegu. Następnie wstawiamy do niego dwie żeliwne patelnie lub dwa naczynia żaroodporne, w których będą się piekły nasze naleśniki.
Do miski wbijamy jajka i wlewamy mleko. Składniki energicznie ubijamy trzepaczką do połączenia i uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy mąkę, cukier i szczyptę soli. Składniki mieszamy do połączenia.
Naczynia, w których będziemy piekli naleśniki wyciągamy z piekarnika, smarujemy olejem przy użyciu pędzelka. Ciasto rozlewamy równomiernie do dwóch naczyń.
Naleśniki wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez około 20 minut do momentu, aż się ładnie zarumienią od góry. Podajemy z ulubionymi owcami. Smacznego!