Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 68
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 115
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 146
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 113
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 68
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 115
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 146
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 113
Składniki
Z mleka, jajka, mąki, proszku, c. waniliowego i soli robimy rzadkie ciasto. Smażymy na niewielkiej ilości oleju (jeśli patelnia jest teflonowa wystarczy kapka) cienkie placki.
Truskawki zagotowujemy z cukrem. Odlewamy wiekszość soku, tak by powstała ciepła dość gęsta masa.
Nadziewamy naleśniki ciepłą masą truskawkową, ozdabiamy śmietaną. Smacznego!