Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8482
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10172
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 688
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8482
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10172
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 688
Składniki
Z mleka, jajka, mąki, proszku, c. waniliowego i soli robimy rzadkie ciasto. Smażymy na niewielkiej ilości oleju (jeśli patelnia jest teflonowa wystarczy kapka) cienkie placki.
Truskawki zagotowujemy z cukrem. Odlewamy wiekszość soku, tak by powstała ciepła dość gęsta masa.
Nadziewamy naleśniki ciepłą masą truskawkową, ozdabiamy śmietaną. Smacznego!