Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i smaczny przepis na szybkie śniadanie
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 76
Zdrowy i bardzo smaczny chleb upieczony z mąki orkiszowej 50% i pszennej chle...
Odsłon: 31196
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 45
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 28
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 76
Zdrowy i bardzo smaczny chleb upieczony z mąki orkiszowej 50% i pszennej chle...
Odsłon: 31196
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 45
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 28
Składniki
Kiełbasę obieramy ze skóry , cebule obieramy i kroimy w kostkę przekładamy na patelnię dokładamy 2 łyżki masła i smażymy na złoty kolor . Po usmażeniu przekładamy na talerz i odkładamy na bok .
Jajka rozbijamy do miski i mieszamy to połączenia się żółtka z białkiem dodajemy szczyptę soli oraz koperku . Na tej samej patelni co smażyli my kiełbasę rozpuszczamy łyżkę masła i wylewamy jajka i smażymy do stracenia surowości na brzegach . W tym momencie nakładamy na środek podsmażoną kiełbasę i zwijamy jak krokieta .
Zwiniętego a'la krokieta smażymy na złoty kolor z każdej strony .
Gotowego a'la krokieta poddajemy z ulubionymi dodatkami lub jako same danie .