Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariański omlet dla pracujących.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13311
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 542
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13311
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 542
Składniki
Z liści jarmużu wyciąć główny nerw, liście obgotować przez 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Posiekać. Papryki pokroić w cienkie paski, czosnek i ogórek w drobną kostkę. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika, potem wlać olej i dodać ostrą paprykę. Po chwili dodać wszystkie warzywa, mieszając, smażyć kilka minut. Wbić jajka, rozprowadzić po patelni i smażyć na małym ogniu aż omlet się zetnie.