Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja śniadania. Tym razem omlet jajeczny ale troszkę odmieniony bo ze szpinakiem i tofu, przygotowany w piekarniku.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1220
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 160
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1220
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 160
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Jak to bywa z moimi propozycjami śniadań, staram się aby zawsze były szybkie i proste w przygotowaniu. W tym przypadku co prawda musimy poświęcić około 40 minut na przygotowanie, ale uważam, że warto a i sposób przygotowania jest prosty. Zaczynamy.
Czosnek i cebulę obieramy. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek w plastry. Na patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy i rozgrzewamy. Następnie wrzucamy cebulę i czosnek, podsmażamy przez około 3-5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy szpinak i wszystko razem podsmażamy jeszcze przez około 3 minuty. W między czasie do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, ulubione zioła, sól i pieprz. Roztrzepujemy energicznie jajka widelcem, a następnie dodajemy tofu.
Teraz gdy mamy wszystko przygotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego podsmażoną cebulę, czosnek i szpinak. Następnie zalewamy wszystko naszą masą jajeczną. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i pieczemy około 25 minut. Nasz omlet jajeczny gotowy. Smacznego!!