Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet jajeczny z tofu i szpinakiem w piekarniku.

Omlet jajeczny z tofu i szpinakiem w piekarniku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 213

Dodano:

Odsłon: 122

Kolejna propozycja śniadania. Tym razem omlet jajeczny ale troszkę odmieniony bo ze szpinakiem i tofu, przygotowany w piekarniku.

Składniki

  • Jajka 10 szt
  • Szpinak 130 g
  • Tofu 100 g
  • Mleko 300 ml
  • Cebula 50 g
  • Czosnek 3 ząbki
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Ulubione zioła
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Omlet jajeczny z tofu i szpinakiem w piekarniku.

Przygotowanie

  1. Jak to bywa z moimi propozycjami śniadań, staram się aby zawsze były szybkie i proste w przygotowaniu. W tym przypadku co prawda musimy poświęcić około 40 minut na przygotowanie, ale uważam, że warto a i sposób przygotowania jest prosty. Zaczynamy.

  2. Czosnek i cebulę obieramy. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek w plastry. Na patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy i rozgrzewamy. Następnie wrzucamy cebulę i czosnek, podsmażamy przez około 3-5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy szpinak i wszystko razem podsmażamy jeszcze przez około 3 minuty. W między czasie do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, ulubione zioła, sól i pieprz. Roztrzepujemy energicznie jajka widelcem, a następnie dodajemy tofu.

  3. Teraz gdy mamy wszystko przygotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego podsmażoną cebulę, czosnek i szpinak. Następnie zalewamy wszystko naszą masą jajeczną. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i pieczemy około 25 minut. Nasz omlet jajeczny gotowy. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń