Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja śniadania. Tym razem omlet jajeczny ale troszkę odmieniony bo ze szpinakiem i tofu, przygotowany w piekarniku.
Jak to bywa z moimi propozycjami śniadań, staram się aby zawsze były szybkie i proste w przygotowaniu. W tym przypadku co prawda musimy poświęcić około 40 minut na przygotowanie, ale uważam, że warto a i sposób przygotowania jest prosty. Zaczynamy.
Czosnek i cebulę obieramy. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek w plastry. Na patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy i rozgrzewamy. Następnie wrzucamy cebulę i czosnek, podsmażamy przez około 3-5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy szpinak i wszystko razem podsmażamy jeszcze przez około 3 minuty. W między czasie do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, ulubione zioła, sól i pieprz. Roztrzepujemy energicznie jajka widelcem, a następnie dodajemy tofu.
Teraz gdy mamy wszystko przygotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego podsmażoną cebulę, czosnek i szpinak. Następnie zalewamy wszystko naszą masą jajeczną. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i pieczemy około 25 minut. Nasz omlet jajeczny gotowy. Smacznego!!
Śniadanie dla osób, którym znudził się tradycyjny omlet czy jajecznica.
Odsłon: 11055
Puszysty omlet z młodymi warzywami podduszonymi na maśle wygląda dokładnie ta...
Odsłon: 4573
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 36
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 303
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 77
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 105
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 36
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 303
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 77
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 105
Składniki
Jak to bywa z moimi propozycjami śniadań, staram się aby zawsze były szybkie i proste w przygotowaniu. W tym przypadku co prawda musimy poświęcić około 40 minut na przygotowanie, ale uważam, że warto a i sposób przygotowania jest prosty. Zaczynamy.
Czosnek i cebulę obieramy. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek w plastry. Na patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy i rozgrzewamy. Następnie wrzucamy cebulę i czosnek, podsmażamy przez około 3-5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy szpinak i wszystko razem podsmażamy jeszcze przez około 3 minuty. W między czasie do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, ulubione zioła, sól i pieprz. Roztrzepujemy energicznie jajka widelcem, a następnie dodajemy tofu.
Teraz gdy mamy wszystko przygotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego podsmażoną cebulę, czosnek i szpinak. Następnie zalewamy wszystko naszą masą jajeczną. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i pieczemy około 25 minut. Nasz omlet jajeczny gotowy. Smacznego!!
Przepisy Śniadania
Śniadania
Omlet z jeżynami
Śniadania
Jak zrobić pyszny i pożywny domowy omlet – przepis
Śniadania
Czekoladowa owsianka z malinami Ani Lewandowskiej
Śniadania
Placuszki z banana, serka wiejskiego i płatków owsianych
Omlet z jeżynami
Słodkie śniadanie... 2 latek uwielbia =)
Odsłon: 46
Jak zrobić pyszny i pożywny domowy omlet – przepis
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 143