Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja śniadania. Tym razem omlet jajeczny ale troszkę odmieniony bo ze szpinakiem i tofu, przygotowany w piekarniku.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 102
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 102
Składniki
Jak to bywa z moimi propozycjami śniadań, staram się aby zawsze były szybkie i proste w przygotowaniu. W tym przypadku co prawda musimy poświęcić około 40 minut na przygotowanie, ale uważam, że warto a i sposób przygotowania jest prosty. Zaczynamy.
Czosnek i cebulę obieramy. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek w plastry. Na patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy i rozgrzewamy. Następnie wrzucamy cebulę i czosnek, podsmażamy przez około 3-5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy szpinak i wszystko razem podsmażamy jeszcze przez około 3 minuty. W między czasie do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, ulubione zioła, sól i pieprz. Roztrzepujemy energicznie jajka widelcem, a następnie dodajemy tofu.
Teraz gdy mamy wszystko przygotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego podsmażoną cebulę, czosnek i szpinak. Następnie zalewamy wszystko naszą masą jajeczną. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i pieczemy około 25 minut. Nasz omlet jajeczny gotowy. Smacznego!!