Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 451
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666394
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 169
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 767
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5853
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1014
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 451
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666394
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 169
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 767
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5853
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1014
Składniki
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Twarożek dokładnie porozgniatać widelcem dodając śmietankę. Dodać cukier, sok z cytryny, olejek waniliowy i dokładnie wymieszać. Jajka rozbełtać dokładnie widelcem. Dodać mąkę migdałową, cukier i sól. Wymieszać i na patelni, na łyżeczce masła usmażyć omlet. Placek zwinąć i pokroić w cienkie paski. Ułożyć centralnie na talerzu i polać śmietanką. Na pokrojonym omlecie ułożyć porcje twarożku. Posypać płatkami migdałowymi, ułożyć truskawki i delikatnie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Porady Można pokusić się jeszcze o bitą śmietanę.