Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2347
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 188
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2347
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 188
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 177
Składniki
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Twarożek dokładnie porozgniatać widelcem dodając śmietankę. Dodać cukier, sok z cytryny, olejek waniliowy i dokładnie wymieszać. Jajka rozbełtać dokładnie widelcem. Dodać mąkę migdałową, cukier i sól. Wymieszać i na patelni, na łyżeczce masła usmażyć omlet. Placek zwinąć i pokroić w cienkie paski. Ułożyć centralnie na talerzu i polać śmietanką. Na pokrojonym omlecie ułożyć porcje twarożku. Posypać płatkami migdałowymi, ułożyć truskawki i delikatnie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Porady Można pokusić się jeszcze o bitą śmietanę.