Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Proste w przygotowaniu powidła śliwkowe , których nie może zabraknąć w mojej...
Odsłon: 42
Pizza którą robię bardzo często, dokładnie w każdą sobotę :) Od kilku lat ma...
Odsłon: 3849
Proste w przygotowaniu powidła śliwkowe , których nie może zabraknąć w mojej...
Odsłon: 42
Pizza którą robię bardzo często, dokładnie w każdą sobotę :) Od kilku lat ma...
Odsłon: 3849
Składniki
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Twarożek dokładnie porozgniatać widelcem dodając śmietankę. Dodać cukier, sok z cytryny, olejek waniliowy i dokładnie wymieszać. Jajka rozbełtać dokładnie widelcem. Dodać mąkę migdałową, cukier i sól. Wymieszać i na patelni, na łyżeczce masła usmażyć omlet. Placek zwinąć i pokroić w cienkie paski. Ułożyć centralnie na talerzu i polać śmietanką. Na pokrojonym omlecie ułożyć porcje twarożku. Posypać płatkami migdałowymi, ułożyć truskawki i delikatnie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Porady Można pokusić się jeszcze o bitą śmietanę.