Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 138
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22331
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 158
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 138
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22331
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 158
Składniki
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Twarożek dokładnie porozgniatać widelcem dodając śmietankę. Dodać cukier, sok z cytryny, olejek waniliowy i dokładnie wymieszać. Jajka rozbełtać dokładnie widelcem. Dodać mąkę migdałową, cukier i sól. Wymieszać i na patelni, na łyżeczce masła usmażyć omlet. Placek zwinąć i pokroić w cienkie paski. Ułożyć centralnie na talerzu i polać śmietanką. Na pokrojonym omlecie ułożyć porcje twarożku. Posypać płatkami migdałowymi, ułożyć truskawki i delikatnie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Porady Można pokusić się jeszcze o bitą śmietanę.