Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19255
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1693
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232129
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19255
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1693
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232129
Składniki
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Twarożek dokładnie porozgniatać widelcem dodając śmietankę. Dodać cukier, sok z cytryny, olejek waniliowy i dokładnie wymieszać. Jajka rozbełtać dokładnie widelcem. Dodać mąkę migdałową, cukier i sól. Wymieszać i na patelni, na łyżeczce masła usmażyć omlet. Placek zwinąć i pokroić w cienkie paski. Ułożyć centralnie na talerzu i polać śmietanką. Na pokrojonym omlecie ułożyć porcje twarożku. Posypać płatkami migdałowymi, ułożyć truskawki i delikatnie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Porady Można pokusić się jeszcze o bitą śmietanę.