Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, łatwo, pysznie, inaczej.........
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 265
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3589
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 354
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29326
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 265
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3589
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 354
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29326
Składniki
Jajeczka wbijamy do miseczki i doprawiamy solą, pieprzem i czym dusza zapragnie dodając posiekaną pietruszkę . Na pateluszce podsmażamy w kolejności cebulkę, paprykę i pieczarki (wcześniej posiekane w cienkie plasterki rzecz jasna). Na drugiej pateluszce podsmażamy salami w składnikach nie podawałam masełka, bo logiczne wydaje się podsmażać produkty na jakimś tłuszczu. Na patelni, na której skwierczy salami wlewamy masę jajeczną i na małym ogniu nadal smażymy - uwaga - z obu stron!!! Obsmażony omlet wykładamy zwinnym ruchem na talerz wyścielony liściem sałaty (tym do ozdoby, ale można go również spożyć) przykrywamy pościelą z „uduszonych” warzyw ( tych z drugiej patelni jakby się ktoś pogubił) i zginamy/składamy/łamiemy, jak kto woli omleta na pół.