Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, łatwo, pysznie, inaczej.........
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Jajeczka wbijamy do miseczki i doprawiamy solą, pieprzem i czym dusza zapragnie dodając posiekaną pietruszkę . Na pateluszce podsmażamy w kolejności cebulkę, paprykę i pieczarki (wcześniej posiekane w cienkie plasterki rzecz jasna). Na drugiej pateluszce podsmażamy salami w składnikach nie podawałam masełka, bo logiczne wydaje się podsmażać produkty na jakimś tłuszczu. Na patelni, na której skwierczy salami wlewamy masę jajeczną i na małym ogniu nadal smażymy - uwaga - z obu stron!!! Obsmażony omlet wykładamy zwinnym ruchem na talerz wyścielony liściem sałaty (tym do ozdoby, ale można go również spożyć) przykrywamy pościelą z „uduszonych” warzyw ( tych z drugiej patelni jakby się ktoś pogubił) i zginamy/składamy/łamiemy, jak kto woli omleta na pół.