Do góry

Śniadania Przepis na:

omlet na dwa zęby

omlet na dwa  zęby

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 2061

Dodano:

Odsłon: 9950

szybko, łatwo, pysznie, inaczej.........

Składniki

  • cebula, 1 sztuka
  • pieczarki, 6
  • papryka (zielona, czerwona), 2 niewielkie
  • salami, 6 plasterków
  • Jaja, 6
  • sól, pieprz, natka pietruszki, do smaku
  • zielona sałata, do dekoracji
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
omlet na dwa zęby

Przygotowanie

  1. Jajeczka wbijamy do miseczki i doprawiamy solą, pieprzem i czym dusza zapragnie dodając posiekaną pietruszkę . Na pateluszce podsmażamy w kolejności cebulkę, paprykę i pieczarki (wcześniej posiekane w cienkie plasterki rzecz jasna). Na drugiej pateluszce podsmażamy salami w składnikach nie podawałam masełka, bo logiczne wydaje się podsmażać produkty na jakimś tłuszczu. Na patelni, na której skwierczy salami wlewamy masę jajeczną i na małym ogniu nadal smażymy - uwaga - z obu stron!!! Obsmażony omlet wykładamy zwinnym ruchem na talerz wyścielony liściem sałaty (tym do ozdoby, ale można go również spożyć) przykrywamy pościelą z „uduszonych” warzyw ( tych z drugiej patelni jakby się ktoś pogubił) i zginamy/składamy/łamiemy, jak kto woli omleta na pół.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń