Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, łatwo, pysznie, inaczej.........
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 163
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 141
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7520
Przepis dnia
.ciasto bardzo proste do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam do zrobienia każ...
Odsłon: 34232
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 79
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 163
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 141
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7520
Przepis dnia
.ciasto bardzo proste do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam do zrobienia każ...
Odsłon: 34232
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 79
Składniki
Jajeczka wbijamy do miseczki i doprawiamy solą, pieprzem i czym dusza zapragnie dodając posiekaną pietruszkę . Na pateluszce podsmażamy w kolejności cebulkę, paprykę i pieczarki (wcześniej posiekane w cienkie plasterki rzecz jasna). Na drugiej pateluszce podsmażamy salami w składnikach nie podawałam masełka, bo logiczne wydaje się podsmażać produkty na jakimś tłuszczu. Na patelni, na której skwierczy salami wlewamy masę jajeczną i na małym ogniu nadal smażymy - uwaga - z obu stron!!! Obsmażony omlet wykładamy zwinnym ruchem na talerz wyścielony liściem sałaty (tym do ozdoby, ale można go również spożyć) przykrywamy pościelą z „uduszonych” warzyw ( tych z drugiej patelni jakby się ktoś pogubił) i zginamy/składamy/łamiemy, jak kto woli omleta na pół.