Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, łatwo, pysznie, inaczej.........
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1908
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2019
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1908
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2019
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Składniki
Jajeczka wbijamy do miseczki i doprawiamy solą, pieprzem i czym dusza zapragnie dodając posiekaną pietruszkę . Na pateluszce podsmażamy w kolejności cebulkę, paprykę i pieczarki (wcześniej posiekane w cienkie plasterki rzecz jasna). Na drugiej pateluszce podsmażamy salami w składnikach nie podawałam masełka, bo logiczne wydaje się podsmażać produkty na jakimś tłuszczu. Na patelni, na której skwierczy salami wlewamy masę jajeczną i na małym ogniu nadal smażymy - uwaga - z obu stron!!! Obsmażony omlet wykładamy zwinnym ruchem na talerz wyścielony liściem sałaty (tym do ozdoby, ale można go również spożyć) przykrywamy pościelą z „uduszonych” warzyw ( tych z drugiej patelni jakby się ktoś pogubił) i zginamy/składamy/łamiemy, jak kto woli omleta na pół.