Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , proste i smaczne śniadanko z jagodowym sosem, a może być również innymi sezonowymi owocami..Polecam.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 632
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 632
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Składniki
Wszystkie składniki na omleta zmiksować w blenerze na puszystą masę, aż do podwojenia jej objętości.Masło rozpuścić na małej patelni i wlać masę jajeczną. Ustawić nieduży ogień , aby omlet smażył się bardzo wolno.
Po paru minutach zajrzeć, czy spód omleta zarumienił się i łopatką przerzucić na drugą stronę. Smażyć również na małym ogniu, ale króciutko.
W tym czasie , kiedy smaży się omlet robimy sos jagodowy. Jagody /odłożyć 2 łyżeczki/, cukier puder zalać w rondelku wodą i doprowadzić do wrzenia, rozgniatając owoce. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną i energicznie zamieszać. Chwilę pogotować, odstawić z ognia i dodać odłożone jagody.
Gotowy olet zdjąć z patelni na talerz, złożyć na pół, posypać cukrem pudrem, a obok nałożyć sos jagodowy. Życzę SMACZNEGO śniadanka :)