Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , proste i smaczne śniadanko z jagodowym sosem, a może być również innymi sezonowymi owocami..Polecam.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 265
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 265
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Wszystkie składniki na omleta zmiksować w blenerze na puszystą masę, aż do podwojenia jej objętości.Masło rozpuścić na małej patelni i wlać masę jajeczną. Ustawić nieduży ogień , aby omlet smażył się bardzo wolno.
Po paru minutach zajrzeć, czy spód omleta zarumienił się i łopatką przerzucić na drugą stronę. Smażyć również na małym ogniu, ale króciutko.
W tym czasie , kiedy smaży się omlet robimy sos jagodowy. Jagody /odłożyć 2 łyżeczki/, cukier puder zalać w rondelku wodą i doprowadzić do wrzenia, rozgniatając owoce. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną i energicznie zamieszać. Chwilę pogotować, odstawić z ognia i dodać odłożone jagody.
Gotowy olet zdjąć z patelni na talerz, złożyć na pół, posypać cukrem pudrem, a obok nałożyć sos jagodowy. Życzę SMACZNEGO śniadanka :)