Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , proste i smaczne śniadanko z jagodowym sosem, a może być również innymi sezonowymi owocami..Polecam.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326458
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12090
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16864
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5514
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326458
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12090
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16864
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5514
Składniki
Wszystkie składniki na omleta zmiksować w blenerze na puszystą masę, aż do podwojenia jej objętości.Masło rozpuścić na małej patelni i wlać masę jajeczną. Ustawić nieduży ogień , aby omlet smażył się bardzo wolno.
Po paru minutach zajrzeć, czy spód omleta zarumienił się i łopatką przerzucić na drugą stronę. Smażyć również na małym ogniu, ale króciutko.
W tym czasie , kiedy smaży się omlet robimy sos jagodowy. Jagody /odłożyć 2 łyżeczki/, cukier puder zalać w rondelku wodą i doprowadzić do wrzenia, rozgniatając owoce. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną i energicznie zamieszać. Chwilę pogotować, odstawić z ognia i dodać odłożone jagody.
Gotowy olet zdjąć z patelni na talerz, złożyć na pół, posypać cukrem pudrem, a obok nałożyć sos jagodowy. Życzę SMACZNEGO śniadanka :)