Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet warzywny - idelany na niedzielne śniadanie

Omlet warzywny - idelany na niedzielne śniadanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 862

Dodano:

Odsłon: 311

Bardzo sycący omlet z warzywami. Wkad "na winie" - możecie użyć tego co zalega wam w lodówce: warzyw, wędliny, sera

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do przygotowania potrzebne będą 2 patelnie.

    Warzywa myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepujemy lekko widelcem. Dodajemy do masy jajecznej warzywa, mleko i bułkę tartą. Mieszamy wszystko. Dodajemy przyprawy. Ja używałam przyprawy shoarma, więc nie dawałam już soli.

  2. Wylewamy masę na lekko natłuszczoną patelnię i przykrywamy pokrywką. Zmażymy na małym ogniu ok 5 minut.

  3. Drugą patelnię też lekko natłuszczamy.
    Z pierwszej pateli zdejmujemy pokrywkę i kładziemy drugą patelnię jak na zdjęciu. Obracamy i smażymy drugą stronę omleta (też ok 5 minut pod przykryciem na małym ogniu

  4. Podajemy na liśiu sałaty ze świeżym ogórkiem. Można oczywiście polać keczupem lub musztardą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 marca Po takim, to cała niedziela z głowy ;) Pyszne żarełko, a czyszczenie lodówki zawsze daje ciekawe walory smakowe na patelni :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń