Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycący omlet z warzywami. Wkad "na winie" - możecie użyć tego co zalega wam w lodówce: warzyw, wędliny, sera
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1044
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1044
Składniki
Do przygotowania potrzebne będą 2 patelnie. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepujemy lekko widelcem. Dodajemy do masy jajecznej warzywa, mleko i bułkę tartą. Mieszamy wszystko. Dodajemy przyprawy. Ja używałam przyprawy shoarma, więc nie dawałam już soli.
Wylewamy masę na lekko natłuszczoną patelnię i przykrywamy pokrywką. Zmażymy na małym ogniu ok 5 minut.
Drugą patelnię też lekko natłuszczamy. Z pierwszej pateli zdejmujemy pokrywkę i kładziemy drugą patelnię jak na zdjęciu. Obracamy i smażymy drugą stronę omleta (też ok 5 minut pod przykryciem na małym ogniu
Podajemy na liśiu sałaty ze świeżym ogórkiem. Można oczywiście polać keczupem lub musztardą.