Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycący omlet z warzywami. Wkad "na winie" - możecie użyć tego co zalega wam w lodówce: warzyw, wędliny, sera
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 282
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3702
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1849
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29815
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 282
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3702
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1849
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29815
Składniki
Do przygotowania potrzebne będą 2 patelnie. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepujemy lekko widelcem. Dodajemy do masy jajecznej warzywa, mleko i bułkę tartą. Mieszamy wszystko. Dodajemy przyprawy. Ja używałam przyprawy shoarma, więc nie dawałam już soli.
Wylewamy masę na lekko natłuszczoną patelnię i przykrywamy pokrywką. Zmażymy na małym ogniu ok 5 minut.
Drugą patelnię też lekko natłuszczamy. Z pierwszej pateli zdejmujemy pokrywkę i kładziemy drugą patelnię jak na zdjęciu. Obracamy i smażymy drugą stronę omleta (też ok 5 minut pod przykryciem na małym ogniu
Podajemy na liśiu sałaty ze świeżym ogórkiem. Można oczywiście polać keczupem lub musztardą.