Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne śniadanie- zamiast jajecznicy proponujemy puszysty omlet z groszkiem i pomidorkami koktajlowymi.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Jajka wbijamy do dużej miski. Wsypujemy sól i pieprz, ubijamy trzepaczką jajka, aż trochę się spienią. Wlewamy mleko, mieszamy. Patelnię o średnicy 26 cm Stawiamy na ogień, rozgrzewamy masło i wylewamy masę jajeczną. Zmniejszamy ogień do minimum. Na jednej połowie układamy pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i groszek. Przykrywamy patelnię pokrywką. Smażymy omlet na małym ogniu pod przykryciem 5-6 minut. Po tym czasie odkrywamy pokrywkę i delikatnie łopatką silikonową podważamy omlet po brzegach. Jeśli jest rumiany, połową wolną od warzyw przykrywamy ostrożnie omlet-składamy go na pół. Przykrywamy i jeszcze 2-3 minuty smażymy go, aby doszedł. Gotowy omlet zsuwamy ostrożnie na talerz. My położyłyśmy omlet na pierzynce z rukoli. Proste i smaczne śniadanie gotowe!