Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie. Akurat trwa sezon na szparagi, więc trzeba korzystać. Podaję składniki na małą patelnię, 14 cm.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1474
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1474
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 997
Składniki
Szparagi ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem masła. Następnie pokroić na małe kawałki. Pierś pokroić w małą kostkę, przyprawić solą i pieprzem. Zostawić na około 30 minut. Następnie usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Jajka wbić do miseczki, dodać mleko. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać widelcem. Na małej patelni, roztopić trochę masła. Wlać jajka. Smażyć na małym ogniu, przez kilka minut. Kiedy dół i boki się zetną, poukładać na wierzchu usmażoną pierś i pokrojone szparagi.
Smażyć jeszcze chwilę, aż omlet się zetnie.