Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony omlet z pieczarkami , który często przygotowuję na obfite , sycące śniadanko. Przepis na omlet bardzo prosty, a omlet smaczny. Polecam
miseczka, widelec, patelnia, nóż, talerz,
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2037
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 269
Polecam.
Odsłon: 454
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2037
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 269
Polecam.
Odsłon: 454
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w poł plasterki . Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodajemy oczyszczone, pokrojone pieczarki lekko doprawiamy solą i podsmażamy do miękkości. Jajka wbijamy do miseczki , doprawiamy solą , pieprzem mielonym oraz ziołami prowansalskimi , wlewamy mleko i wsypujemy mąkę. Dokładnie roztrzepujemy widelcem. Tak przygotowane jajka wlewamy na podsmażone pieczarki i smażymy omlecik. Gdy masa zetnie się od spodu posypujemy połową posiekanej natki pietruszki oraz połową posiekanej cebulki zielonej, jeszcze chwilę podsmażamy i delikatnie omlet przewracamy na druga stronę. Po chwili smażenia ogień wyłączamy. Patelnię z omletem przykrywamy płaskim talerzem i obracamy tak że omlet będzie na talerzu. Posypujemy pozostałą natką pietruszki i pozostałą cebulką zieloną , polewamy ketchupem. Smacznego
Omlecik gotowy do podania.
Podsmażanie pieczarek z cebulą.
Smażenie omleta,
Omlet po podsmażeniu .
Omlet gotowy do spożycia.