Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie to podstawa każdego dnia, dlatego dziś zaproponuję Wam pożywny i pyszny omlet z pieczarkami, szynką parmeńską i parmezanem. Zrobiłam go z wiejskich jajek więc sami widzicie jaki ma kolor. Możecie go zrobić w różnych wariacjach: z fasolką szparagową, pomidorami, papryką czy cukinią… To takie danie NA WINIE… Co się nawinie :-)
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 247
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 194
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1736
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1003
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 83
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 247
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 194
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1736
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1003
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 83
Składniki
Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Rozgrzać patelnię o średnicy około 20 cm, włożyć połowę porcji masła i roztopić. Włożyć pieczarki smażyć krótko (przez około 1 minutę) co chwilę mieszając na większym ogniu. Zdjąć z patelni. Na tę samą patelnię włożyć drugą część masła i rozgrzać je na średnim ogniu. Jajka roztrzepać w głębokim talerzu z solą pieprzem i połową posiekanego szczypiorku. Wlać na rozgrzaną patelnię i smażyć przez kilkanaście sekund bez mieszania. Następnie przesuwać łopatką ściętą od spodu masę jajeczną ruchami od brzegów patelni ku środkowi, pozwalając surowej masie wpłynąć na wolne miejsce patelni. Gdy omlet będzie już ścięty, wrzucić pieczarki, szynkę parmeńską i parmezan. Złożyć na pół i zsunąć na talerz. Posypać resztą szczypiorku i podawać.