Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie idealne, omlet z prawdziwkami smażony na maśle ze świeżym szczypiorkiem. Niesamowity aromat i zapach grzybów zachęca do kosztowania tego dania. Polecam serdecznie i smacznego !!!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4395
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34288
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2003
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4395
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34288
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2003
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Składniki
Grzyby myjemy i kroimy drobniej, szczypiorek drobno siekamy. Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy masło, a następnie prawdziwki, solimy i pieprzymy, smażymy ok 2 minut, następnie rozbijamy jajka do miski, wrzucamy szczypiorek i śmietanę, solimy i pieprzymy do smaku. Zawartość miski należy roztrzepać widelcem i wylać na patelnię, następnie delikatnie przemieszać aby prawdziwki były równomiernie rozprowadzone i smażymy aż jajko się zetnie na tyle aby można było przerzucić omlet na drugą stronę, dalej smażymy około 10 sekund i wykładamy na talerz. Gotowe !!! Smacznego !!!