Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie idealne, omlet z prawdziwkami smażony na maśle ze świeżym szczypiorkiem. Niesamowity aromat i zapach grzybów zachęca do kosztowania tego dania. Polecam serdecznie i smacznego !!!
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 71
Smaki Grecji!
Odsłon: 110
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2039
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 71
Smaki Grecji!
Odsłon: 110
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2039
Składniki
Grzyby myjemy i kroimy drobniej, szczypiorek drobno siekamy. Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy masło, a następnie prawdziwki, solimy i pieprzymy, smażymy ok 2 minut, następnie rozbijamy jajka do miski, wrzucamy szczypiorek i śmietanę, solimy i pieprzymy do smaku. Zawartość miski należy roztrzepać widelcem i wylać na patelnię, następnie delikatnie przemieszać aby prawdziwki były równomiernie rozprowadzone i smażymy aż jajko się zetnie na tyle aby można było przerzucić omlet na drugą stronę, dalej smażymy około 10 sekund i wykładamy na talerz. Gotowe !!! Smacznego !!!