Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet z prawdziwkami.

Omlet z prawdziwkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1249

Dodano:

Odsłon: 166

Śniadanie idealne, omlet z prawdziwkami smażony na maśle ze świeżym szczypiorkiem. Niesamowity aromat i zapach grzybów zachęca do kosztowania tego dania. Polecam serdecznie i smacznego !!!

Składniki

  • Prawdziwki świeże lub mrożone 100 g.
  • Jajka 3 szt.
  • Śmietana 18 % 1 łyżka stołowa.
  • Szczypior 1/2 pęczka.
  • Masło 1 łyżka stołowa.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby myjemy i kroimy drobniej, szczypiorek drobno siekamy.
    Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy masło, a następnie prawdziwki, solimy i pieprzymy, smażymy ok 2 minut, następnie rozbijamy jajka do miski, wrzucamy szczypiorek i śmietanę, solimy i pieprzymy do smaku. Zawartość miski należy roztrzepać widelcem i wylać na patelnię, następnie delikatnie przemieszać aby prawdziwki były równomiernie rozprowadzone i smażymy aż jajko się zetnie na tyle aby można było przerzucić omlet na drugą stronę, dalej smażymy około 10 sekund i wykładamy na talerz.
    Gotowe !!!
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń