Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1724
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15137
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3693
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8929
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1724
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15137
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3693
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8929
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodać żółtka, wymieszać. Następnie dołożyć mąkę pszenną, wymieszać najlepiej drewnianą szpatułką. Wmieszać bazylię. Tak przygotowaną masę jajeczną, wylać na rozgrzaną patelnię. Gdy omlet będzie usmażony z jednej strony, przewrócić na drugą stronę, na stronie usmażonej ułożyć 2 plasterki żółtego sera. Pod wpływem ciepła powinien się stopić.