Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110957
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 13
Smaki Grecji!
Odsłon: 40
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110957
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 13
Smaki Grecji!
Odsłon: 40
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodać żółtka, wymieszać. Następnie dołożyć mąkę pszenną, wymieszać najlepiej drewnianą szpatułką. Wmieszać bazylię. Tak przygotowaną masę jajeczną, wylać na rozgrzaną patelnię. Gdy omlet będzie usmażony z jednej strony, przewrócić na drugą stronę, na stronie usmażonej ułożyć 2 plasterki żółtego sera. Pod wpływem ciepła powinien się stopić.