Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2053
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2053
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodać żółtka, wymieszać. Następnie dołożyć mąkę pszenną, wymieszać najlepiej drewnianą szpatułką. Wmieszać bazylię. Tak przygotowaną masę jajeczną, wylać na rozgrzaną patelnię. Gdy omlet będzie usmażony z jednej strony, przewrócić na drugą stronę, na stronie usmażonej ułożyć 2 plasterki żółtego sera. Pod wpływem ciepła powinien się stopić.