Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie. Uwielbiam go na słodko lub wytrawnie, jego wersji jest milion, albo i więcej. Poniżej jedna z nich.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Białka jajek oddzielić od żółtek i ubić, ze szczyptą soli, na sztywną pianę. Delikatnie - aby masa była ciągle puszysta, połączyć łyżką z żółtkami, mąką i posiekanym szczypiorkiem. Na patelni rozgrzać oliwę, następnie wylać na nią masę jajeczną. Smażyć do zarumienienia, obrócić delikatnie na drugą stronę i znów chwilę smażyć.