Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie. Uwielbiam go na słodko lub wytrawnie, jego wersji jest milion, albo i więcej. Poniżej jedna z nich.
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 42
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 20057
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 1058
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 42
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 20057
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 1058
Składniki
Białka jajek oddzielić od żółtek i ubić, ze szczyptą soli, na sztywną pianę. Delikatnie - aby masa była ciągle puszysta, połączyć łyżką z żółtkami, mąką i posiekanym szczypiorkiem. Na patelni rozgrzać oliwę, następnie wylać na nią masę jajeczną. Smażyć do zarumienienia, obrócić delikatnie na drugą stronę i znów chwilę smażyć.