Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze śniadanie to omlet ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. Prosty i szybki przepis na pyszne, pożywne śniadanie.
nóż, widelec, garnuszek, patelnia, deska do krojenia, praska do czosnku,
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Szpinak, oczyścić, opłukać osuszyć i pokroić. Na patelni rozgrzać masło dodać przeciśnięty przez praskę czosnek delikatnie przesmażyć dodać szpinak i chwilę go podsmażać mieszając, aż zmniejszy swoją objętość. Doprawić solą do smaku. Jajka rozbełtac z dodatkiem soli, pieprzu i mleka i na koniec połączyć z serem. Tak przygotowaną masę jajeczną wylać na przesmażony szpinak , lekko zamieszać i pozostawić do ścięcia jajek , na wierzchu poukładać połówki pomidorków koktajlowych. Przykryć przykrywką i smażyć na małym ogniu aż jajka całkowicie sie zetną. Gotowe przełożyć na talerz oprószyć posiekanym szczypiorkiem.
Omlet gotowy do podania.