Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze śniadanie to omlet ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. Prosty i szybki przepis na pyszne, pożywne śniadanie.
nóż, widelec, garnuszek, patelnia, deska do krojenia, praska do czosnku,
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 132
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 132
Składniki
Szpinak, oczyścić, opłukać osuszyć i pokroić. Na patelni rozgrzać masło dodać przeciśnięty przez praskę czosnek delikatnie przesmażyć dodać szpinak i chwilę go podsmażać mieszając, aż zmniejszy swoją objętość. Doprawić solą do smaku. Jajka rozbełtac z dodatkiem soli, pieprzu i mleka i na koniec połączyć z serem. Tak przygotowaną masę jajeczną wylać na przesmażony szpinak , lekko zamieszać i pozostawić do ścięcia jajek , na wierzchu poukładać połówki pomidorków koktajlowych. Przykryć przykrywką i smażyć na małym ogniu aż jajka całkowicie sie zetną. Gotowe przełożyć na talerz oprószyć posiekanym szczypiorkiem.
Omlet gotowy do podania.