Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze śniadanie to omlet ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. Prosty i szybki przepis na pyszne, pożywne śniadanie.
nóż, widelec, garnuszek, patelnia, deska do krojenia, praska do czosnku,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5804
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 302
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5804
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 302
Składniki
Szpinak, oczyścić, opłukać osuszyć i pokroić. Na patelni rozgrzać masło dodać przeciśnięty przez praskę czosnek delikatnie przesmażyć dodać szpinak i chwilę go podsmażać mieszając, aż zmniejszy swoją objętość. Doprawić solą do smaku. Jajka rozbełtac z dodatkiem soli, pieprzu i mleka i na koniec połączyć z serem. Tak przygotowaną masę jajeczną wylać na przesmażony szpinak , lekko zamieszać i pozostawić do ścięcia jajek , na wierzchu poukładać połówki pomidorków koktajlowych. Przykryć przykrywką i smażyć na małym ogniu aż jajka całkowicie sie zetną. Gotowe przełożyć na talerz oprószyć posiekanym szczypiorkiem.
Omlet gotowy do podania.