Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie śniadaniowe, zdrowe i sycące
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24848
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24848
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 84
Składniki
Szpinak wrzucamy do garnka, przykrywamy pokrywką i stawiamy na małym ogniu.
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z przyprawami i łyżeczką mąki. Białka ubijamy na pianę. Mieszamy delikatne z żółtkami.
Szpinak wrzucamy do garnka, przykrywamy pokrywką i stawiamy na małym ogniu.
Do rozmrożonego szpinaku dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Na sam koniec dodajemy łyżeczkę serka i wszystko mieszamy.
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z przyprawami i łyżeczką mąki. Białka ubijamy na pianę. Mieszamy delikatne z żółtkami.
Patelnię przecieramy ręcznikiem nasączonym oliwą i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy masę i stawiamy na minimalnym ogniu. Przykrywamy pokrywką i smażymy aż do ścięcia się jajek.
Do rozmrożonego szpinaku dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Na sam koniec dodajemy łyżeczkę serka i wszystko mieszamy.
Patelnię przecieramy ręcznikiem nasączonym oliwą i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy masę i stawiamy na minimalnym ogniu. Przykrywamy pokrywką i smażymy aż do ścięcia się jajek.
Omlet przekładamy na talerz, smarujemy szpinakiem i składamy na pół. Smacznego!