Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 126
Dodano: 10.02.2013
Odsłon: 7185
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Szpinak wrzucamy do garnka, przykrywamy pokrywką i stawiamy na małym ogniu.
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z przyprawami i łyżeczką mąki. Białka ubijamy na pianę. Mieszamy delikatne z żółtkami.
Do rozmrożonego szpinaku dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Na sam koniec dodajemy łyżeczkę serka i wszystko mieszamy.
Patelnię przecieramy ręcznikiem nasączonym oliwą i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy masę i stawiamy na minimalnym ogniu. Przykrywamy pokrywką i smażymy aż do ścięcia się jajek.
Szpinak wrzucamy do garnka, przykrywamy pokrywką i stawiamy na małym ogniu.
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z przyprawami i łyżeczką mąki. Białka ubijamy na pianę. Mieszamy delikatne z żółtkami.
Do rozmrożonego szpinaku dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Na sam koniec dodajemy łyżeczkę serka i wszystko mieszamy.
Patelnię przecieramy ręcznikiem nasączonym oliwą i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy masę i stawiamy na minimalnym ogniu. Przykrywamy pokrywką i smażymy aż do ścięcia się jajek.
Omlet przekładamy na talerz, smarujemy szpinakiem i składamy na pół. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)