Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy wie, że domowe pieczywo jest najlepsze :)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1861
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254190
Polecam.
Odsłon: 1516
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1861
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254190
Polecam.
Odsłon: 1516
Składniki
Z mleka, drożdży, cukru i dwóch łyżek mąki zrobić zaczyn. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Wyrośnięty zaczyn wlać do mąki, wymieszać łyżką, a następnie rękoma wyrobić ciasto. Podczas ugniatania porcjami wlewać olej. Ciasto zrobi się sprężyste, zagniatamy jeszcze ok 10 minut. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 50 minut nakrywamy ściereczką. Po tym czasie ciasto ponownie krótko zagniatamy i formujemy z niego osiem bułeczek. Pieczemy 25 minut w 160 * opcja dół.