Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oszukana owsianka to świetna alternatywa dla popularnej owsianki przygotowanej na bazie płatków. Zamiast nich użyliśmy mieszanki nasion konopi, chia i mąki migdałowej. Tak przygotowane śniadanie nie podniesie cukru we krwi i sprawi, że na wiele godzin pozostaniemy syci, co zapobiegnie podjadaniu. Wybraliśmy nasiona konopi siewnej, ponieważ są bogate w kwasy omega, które zbawiennie wypływają na pracę całego organizmu. Są bogate w białko i wykazują właściwości pomagające obniżyć zły cholesterol. Nasiona chia zaś charakteryzują się wysoką zawartością błonnika. Wpływają korzystnie na nasz układ trawienny i krwionośny.
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2957
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2957
Składniki
Do garnka wsyp nasiona konopi, chia, mąkę migdałową, odrobinę soli i słodzik. Wszystko wymieszaj, następnie zalej mlekiem i dodaj łyżeczkę oleju kokosowego.
Zawartość garnka podgrzewaj na niewielkim ogniu, cały czas mieszając. Uważaj, aby nie doprowadzić mleka do wrzenia. Gdy całość będzie ciepła, zdejmij z ognia i odstaw pod przykryciem na 10 minut.
Po tym czasie przełóż oszukaną owsiankę do miseczki, wymieszaj wraz z siemieniem lnianym, wiórkami kokosowymi i polej jogurtem. Dodaj owoce wraz z orzechami.