Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, lekkie i puszyste placuszki z owocem kaki. W takim cieście można smażyć krążki z jabłek, brzoskwiń lub gruszek. Wyśmienicie smakują podane na zimno i na ciepło.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 208
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3166
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 962
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 781
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 208
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3166
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 962
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 781
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Następnie nie przerywając ubijania dodawać po 1 żółtku.
Do ubitych jajek wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać śmietanę, mleko i delikatnie wymieszać.
Owoce kaki obrać, pokroić na cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny. Na odrobinę rozgrzanego oleju włożyć porcję ciasta. Ułożyć plasterek kaki.
Zalać łyżką ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.