Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, lekkie i puszyste placuszki z owocem kaki. W takim cieście można smażyć krążki z jabłek, brzoskwiń lub gruszek. Wyśmienicie smakują podane na zimno i na ciepło.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 78
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 124
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 78
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 124
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Następnie nie przerywając ubijania dodawać po 1 żółtku.
Do ubitych jajek wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać śmietanę, mleko i delikatnie wymieszać.
Owoce kaki obrać, pokroić na cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny. Na odrobinę rozgrzanego oleju włożyć porcję ciasta. Ułożyć plasterek kaki.
Zalać łyżką ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.