Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane bez cukru. Słodkości nadaje im jabłko. Wybrałam champion, ponieważ jest to jedna z najsłodszych odmian jabłek i według mnie, najlesze. Jeśli wybierasz inne jabłko warto dodać 1 łyżkę czegoś do słodzenia np. cukier trzcinowy, ksylitol, erytrytol, syrop klonowy. Ciastka są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Świetnie nadają się na I i II śniadanie.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Płatki owsiane i orzechy zmielićw malakserze, rozdrobnione przeożyć do miski. Następnie pokroić jabłko wraz ze skórką na ćwiartki, a ćwiartki na mniejsze kawałki i rozdrobnić w malekserze. Przełożyć do miski z orzechami i płatkami. Dodać resztę składników i wymieszać. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Wziąć ring cukierniczy i wykładać po 1 pełnej łyżce masy do środka dobrze dociskając. Piec w 180°C 25-35 minut.