Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio była owsianka w wersji skromniejszej dzisiaj zapraszam na taką na bogato. Jej przygotowanie zajmuje ciut więcej czasu, ale warto. Dodaje do niej siemię lniane zalane wcześniej gorącym mlekiem, dzięki czemu wytwarza drogocenny śluz, który jest ogromnym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3. Co dla naszego organizmu jest niebywale korzystne. Warto rozpocząć tak dzień. :)
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 147
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 188
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 54
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 105
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 43
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 147
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 188
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 54
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 105
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 43
Składniki
Siemię lniane wsypać do miseczki, zalać gorącym mlekiem, przykryć i zostawić na ok. 5 min. W międzyczasie do innej miski wsypać płatki owsiane, płatki kukurydziane, słonecznik łuskany, miód, rodzynki i pokrojone śliwki, dodać również wcześniej przygotowane siemię lniane z mlekiem. Całość zalać gorącym mlekiem, dokładnie wymieszać i zostawić na ok. 2 min.
Smacznego
Energia na cały dzień :)