Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana owsianka to świetny pomysł na smaczny i pożywny posiłek. Z powodzeniem można spakować ją do pudełka i zjeść w pracy. Dodając lubiane przez dzieci owoce, orzechy albo odrobinę czekolady możemy zapewnić im smaczne i bogate w składniki odżywcze drugie śniadanie.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3860
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 997
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3860
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 997
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Mleko mocno podgrzewamy, wsypujemy do niego płatki owsiane i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie kroimy w kostkę obrane jabłka i banany oraz suszone śliwki. Część owoców możemy odłożyć do dekoracji. Dodajemy do płatków pokrojone owoce, maliny, sól, cynamon, a na koniec rozbełtane jajka. Przekładamy owsiankę do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C.
Tak przygotowana owsianka najlepiej smakuje na ciepło. Można ją odgrzać w mikrofalówce, piekarniku albo nad parą.