Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, pyszny i pożywny początek dnia pachnący piernikami.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 75
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 130
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 284
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1057
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 653
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 75
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 130
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 284
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1057
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 653
Składniki
Do rondelka wsypujemy płatki owsiane, pokrojonego w plasterki banana, posiekane migdały oraz przyprawę do piernika. Całość zalewamy wodą – tyle, aby przykryć składniki. Rondelek stawiamy na gazie i podgrzewamy. Kiedy płatki wchłoną wodę, wlewamy mleko i zagotowujemy owsiankę. Od zagotowania, owsiankę trzymamy jeszcze przez 2 minuty na gazie, a następnie przekładamy do miseczek. Na zakończenie, dodajemy po łyżeczce powideł na porcję, kilka plasterków jabłka oraz posypujemy orzechami włoskimi.