Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, pyszny i pożywny początek dnia pachnący piernikami.
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42980
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 475
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42980
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 475
Składniki
Do rondelka wsypujemy płatki owsiane, pokrojonego w plasterki banana, posiekane migdały oraz przyprawę do piernika. Całość zalewamy wodą – tyle, aby przykryć składniki. Rondelek stawiamy na gazie i podgrzewamy. Kiedy płatki wchłoną wodę, wlewamy mleko i zagotowujemy owsiankę. Od zagotowania, owsiankę trzymamy jeszcze przez 2 minuty na gazie, a następnie przekładamy do miseczek. Na zakończenie, dodajemy po łyżeczce powideł na porcję, kilka plasterków jabłka oraz posypujemy orzechami włoskimi.