Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, pyszny i pożywny początek dnia pachnący piernikami.
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 203
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 53
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 360
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 38
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 203
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 53
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 360
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 38
Składniki
Do rondelka wsypujemy płatki owsiane, pokrojonego w plasterki banana, posiekane migdały oraz przyprawę do piernika. Całość zalewamy wodą – tyle, aby przykryć składniki. Rondelek stawiamy na gazie i podgrzewamy. Kiedy płatki wchłoną wodę, wlewamy mleko i zagotowujemy owsiankę. Od zagotowania, owsiankę trzymamy jeszcze przez 2 minuty na gazie, a następnie przekładamy do miseczek. Na zakończenie, dodajemy po łyżeczce powideł na porcję, kilka plasterków jabłka oraz posypujemy orzechami włoskimi.