Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta w przygotowaniu owsianka. Idealna na śniadanie:)
Mały rondelek
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 508
Składniki
Płatki owsiane w małym rondelku zalewam wodą, dodaję szczyptę soli i dokładnie mieszam. Gotuję około 7 minut na małym ogniu raz na jakiś czas mieszając.
Po tym czasie dodaję mleko i gotuję kolejne 5 minut na małym ogniu raz na jakiś czas mieszając. Następnie wyłączam owsiankę z gazu, odstawiam na około 1 minutę, żeby płatki zmiękły, przekładam do miseczki, dodaję pokrojonego w plastry banana oraz syrop klonowy i dokładnie mieszam. Owsianka jest gotowa. Smacznego!