Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta w przygotowaniu owsianka. Idealna na śniadanie:)
Mały rondelek
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16457
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5292
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16457
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5292
Składniki
Płatki owsiane w małym rondelku zalewam wodą, dodaję szczyptę soli i dokładnie mieszam. Gotuję około 7 minut na małym ogniu raz na jakiś czas mieszając.
Po tym czasie dodaję mleko i gotuję kolejne 5 minut na małym ogniu raz na jakiś czas mieszając. Następnie wyłączam owsiankę z gazu, odstawiam na około 1 minutę, żeby płatki zmiękły, przekładam do miseczki, dodaję pokrojonego w plastry banana oraz syrop klonowy i dokładnie mieszam. Owsianka jest gotowa. Smacznego!