Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z jabłkiem, przygotowana na mleku, z dodatkiem cynamonu i kardamonu. Proporcje na duże śniadanie dla 2 osób.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Płatki zalać wodą i odstawić na 5 minut.
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do namoczonych płatków dodać mleko oraz sól i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez około 5 minut, często mieszając, aż płatki wchłoną większą część mleka i wody.
Do płatków dodać cukier wanilinowy, cynamon, kardamon i jabłka. Podgrzewać, często mieszając, aż nasze śniadanie osiągnie pożądaną temperaturę :)