Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z jabłkiem, przygotowana na mleku, z dodatkiem cynamonu i kardamonu. Proporcje na duże śniadanie dla 2 osób.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 603
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 892
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 603
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 892
Składniki
Płatki zalać wodą i odstawić na 5 minut.
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do namoczonych płatków dodać mleko oraz sól i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez około 5 minut, często mieszając, aż płatki wchłoną większą część mleka i wody.
Do płatków dodać cukier wanilinowy, cynamon, kardamon i jabłka. Podgrzewać, często mieszając, aż nasze śniadanie osiągnie pożądaną temperaturę :)