Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z jabłkiem, przygotowana na mleku, z dodatkiem cynamonu i kardamonu. Proporcje na duże śniadanie dla 2 osób.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1717
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3239
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26728
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1717
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3239
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26728
Składniki
Płatki zalać wodą i odstawić na 5 minut.
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do namoczonych płatków dodać mleko oraz sól i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez około 5 minut, często mieszając, aż płatki wchłoną większą część mleka i wody.
Do płatków dodać cukier wanilinowy, cynamon, kardamon i jabłka. Podgrzewać, często mieszając, aż nasze śniadanie osiągnie pożądaną temperaturę :)