Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z jabłkiem, przygotowana na mleku, z dodatkiem cynamonu i kardamonu. Proporcje na duże śniadanie dla 2 osób.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 44
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30522
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9063
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 772
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 44
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30522
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9063
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 772
Składniki
Płatki zalać wodą i odstawić na 5 minut.
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do namoczonych płatków dodać mleko oraz sól i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez około 5 minut, często mieszając, aż płatki wchłoną większą część mleka i wody.
Do płatków dodać cukier wanilinowy, cynamon, kardamon i jabłka. Podgrzewać, często mieszając, aż nasze śniadanie osiągnie pożądaną temperaturę :)