Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 362
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 387
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 362
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 387
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Pokrój w kostkę 5 truskawek. Wsyp do rondelka płatki owsiane i zalej je mlekiem.
Gotuj przez 1-2 minuty od momentu zagotowania. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut.
Gotową owsiankę wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w kostkę.
Nałóż danie do miseczki. Pozostałe truskawki pokrój na pół i udekoruj nimi owsiankę.
Posyp całość uprażonymi płatkami migdałowymi.