Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kremista owsianka z granatem, kiwi i pomarańczą
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 446
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9068
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2703
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 446
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9068
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2703
Składniki
Płatki zalewam mlekiem. Solę. Dodaję siemię lniane, babkę i otręby. Mieszam dokładnie i stawiam na palniku. Gdy owsianka się zagotuje - słodzę, dodaję masło i sok wyciśnięty z pomarańczy. Pozostawiam na najmniejszej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu. Granat przepoławiam i obijam drewnianą łyżką, żeby wydobyć ziarna. Kiwi obieram i kroję. Ścieram skórkę pomarańczową. Gdy owsianka ma moją ulubioną, maziowatą konsystencję zdejmuję ją z palnika, przelewam do miski. Nakładam owoce i skórkę pomarańczy. Ozdabiam miętą i bratkiem.