Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kremista owsianka z granatem, kiwi i pomarańczą
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 334
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3320
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 334
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3320
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Składniki
Płatki zalewam mlekiem. Solę. Dodaję siemię lniane, babkę i otręby. Mieszam dokładnie i stawiam na palniku. Gdy owsianka się zagotuje - słodzę, dodaję masło i sok wyciśnięty z pomarańczy. Pozostawiam na najmniejszej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu. Granat przepoławiam i obijam drewnianą łyżką, żeby wydobyć ziarna. Kiwi obieram i kroję. Ścieram skórkę pomarańczową. Gdy owsianka ma moją ulubioną, maziowatą konsystencję zdejmuję ją z palnika, przelewam do miski. Nakładam owoce i skórkę pomarańczy. Ozdabiam miętą i bratkiem.