Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna owsianka. Idealna na śniadanie lub kolację. Pachnie jabłkami i cynamonem. Prosta i szybka do zrobienia.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39236
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 177
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39236
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 177
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Składniki
Płatki owsiane wsypujemy do miseczki, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i przykrywamy talerzykiem na około 15 minut do napęcznienia płatków.
Jabłko myjemy, osuszamy, obieramy, usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy w kostkę i przekładamy do garnka, podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości. Gdy będą miękkie lekko studzimy, dodajemy miód i rodzynki i mieszamy.
Na owsiankę wykładamy jabłka i oprószamy cynamonem.
Podajemy.Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi jedna większa porcja lub dwie mniejsze.